Choď na obsah Choď na menu
 


Chlieb Pan de muertos

31. 10. 2011

3 šálky hladkej múky

7g droždie sušené

125g maslo

3ks vajce

3ks žĺtky

1/2 šálky cukor kryštál

z 1 pomaranča kôra

štipka soli

1 lyžička vanilkovej esencie

pár zrniečok anízu

1/4 šálky vlažného mlieka

 

Do misky dáme mlieko,droždie a pol šálky múky.Všetko dobre zmiešame.Vypracujeme hladké,redšie cesto,ktoré necháme vykysnúť kým pripravíme druhú časť cesta.Do druhej misky si pripravíme zvyšok múky,cukor,soľ,dve vajcia,tri žĺtky,vanilkovú esenciu, aníz,kôru z pomaranča a maslo.Všetko dobre zmiešame a pridáme vykysnuté cesto.Obe cesta spolu premiešame a necháme vykysnúť,asi hodinu.Po vykysnutí cesto rozdelíme a spravíme si bochníčky,ktoré ozdobíme(ozdoby na bochníkoch symbolizujú kosti)a potrieme vajíčkom.Necháme ešte chvíľu kysnúť.Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 20 až 30 minút pri teplote 150 stupňov.Po vychladnutí môžeme bochníčky potrieť rozpusteným maslom a posypať cukrom.Alebo len tak,alebo namastiť maslom a medom...

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrázok

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.