Choď na obsah Choď na menu
 


Čokoládovo-perníkový koláč

6. 6. 2011

40 dkg hladkej múky 30 dkg cukru (práškový alebo kryštálový) 3 lyžice kakaa (ak máte doma len Granko, pokojne pridajte) 1 lyžička škorice (ak ju máte radi ako ja, môžu byť aj 2) 1 kypriaci prášok do pečiva (alebo sóda bicarbóna, cca 1 lyžička kopcom) 2 vajíčka 4 dcl mlieka 1,5 dcl oleja 1 kypriaci prášok do perníka čokoláda na varenie tuk na vymastenie plechu a trocha hrubej múky na vysypanie plechu Do misy nasypeme odváženú múku a cukor. Pridáme kakao, škoricu, kypriace prísady a všetko dobre premiešame. Do misy potom pridáme vajíčka, mlieko a olej. Opäť dobre premiešame. Cesto bude tekutejšie. Nie je to chyba, musí také byť, aby sa dalo vyliať na plech. Do tejto masy pridáme malé kúsky čokolády a premiešame. Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do predhriatej rúry na 5° - plynová rúra. 200 - 250° - elektrická rúra. Po upečení môžeme koláč ešte poliať čokoládovou polevou. Koláč môže vylepšiť, ak doňho pridáme trocha rumu. Obmeny: namiesto čokolády môžeme použiť čerstvé alebo kandizované ovocie prípadne oriešky alebo mandle.





 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.