Choď na obsah Choď na menu
 


Jablkové slimáky z plundrovaného cesta

30. 10. 2011

Suroviny:
500g múka hladká
2PL cukor kryštál
2PL droždie sušené(dva balíčky)
1/2KL soľ
1ks vajce
220-250ml vlažného mlieka
180g maslo
plnka:
120g hrozienka
2KL škorica mletá
2ks jablká
50g maslo
150g cukor hnedý trstinový(ak nemáte môže byť aj obyč)
na poliatie:
100g cukor práškový
3PL horúceho mlieka


Z múky,cukru,droždia,soli,vajca a mlieka som vymiesila cesto. Cesto som rozvaľkala na obdĺžnik veľký asi 40/60cm. Maslo som si nakrájala na tenké plátky a poukladala som ho na 2/3 cesta.Cesto som preložila tak,že najprv som zložila 1/3 prázdneho cesta(z ľavej strany) na prostrednú časť,kde bolo maslo a na ňu som preložila z pravej strany poslednú tretinu kde bolo poukladané maslo. Cesto som zase rozvaľkala do veľkosti zhruba 40/60 cm.Zložila som ho podobne ako prvýkrát.Cesto som zabalila do potravinárskej fólie a uložila som ho do chladničky na 15 minút. Tento postup rozvaľkania a skladania a uloženia do chladničky na 15 minút som opakovala ešte dva razy.Pokým som mala cesto v chladničke pripravila som si plnku.Do kastróla som si dala cukor a maslo.Maslo som si trošku ohriala,aby sa dalo dobre premiešať s cukrom.Jablká som si očistila a pokrájala som ich na malé kúsky.Pridala som ich k cukru so škoricou a hrozienkami.Všetko som spolu premiešala.Pripravenú jablkovú plnku som rozotrela na rozvaľkané cesto.Cesto som stočila do rolády a nakrájala som z neho kotúče hrúbky asi 2,5 cm,poukladala na pomastený plech a piekla vo vyhriatej rúre 200C 15 minút.Vychladnuté som ich postriekala polevou:rozmiešaný cukor a horúce mlieko.

Obrázok

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.