Choď na obsah Choď na menu
 


Jablkový hrnčekový podľa Táničky

 Cesto:

1 hrnček mlieko
1/4 hrnčeka olej
1/2 hrnčeka cukor
1 hrnček múka polohrubá
1 ks kypriaci prášok
2 ks vajcia
1 ks vanilkový cukor
Na vrch:
2 ks jablko kyslé 
1 ks škoricový cukor
Posýpka::
1/2 hrnčeka polohrubá múka
1/2 hrnčeka cukor
1/4 hrnčeka olej
 
Do jednej misky si nastrúhame na hrubo dve väčšie kyslejšie jablká. (Ak nemáte strúhadlo, tak ich nakrájajte na tenké rezančeky) Tieto jablká zľahka zmiešajte so škoricovým cukrom. Šťavu nevytláčajte, nechajte ju v miske. V druhej miske si spravte posýpku tak, že múku, cukor a olej rukami pomrvte na polosypkú zmes. V tretej miske si spravte cesto tak, že do mlieka dajte olej a vajcia, rozšľahajte ich metličkou, alebo len vidličkou. Potom pridajte cukor, vanilkový cukor, múku a kypriaci prášok. Všetko spolu vymiešajte na riedke cesto.Na plech dajte papier, troška ho pomastite a cesto vylejte. Na cesto rukou jemne porozhadzujte nastrúhané jabĺčka aj so šťavou. Zasypte to všetko posýpkou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov pol hodiny. Počas pečenia rúru neotvárajte.
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.