Choď na obsah Choď na menu
 


Kakaové hrebene

13. 2. 2013

 280ml mlieka

2 lyžičky medu
2 vajcia
štipka soli
160g kryštálového cukru
120g rozpustenej vlažnej hery
700g hladkej múky
40g droždia
Ďalej:
kúsok masla
kakao
práškový cukor
vajce na potretie
 
Suroviny na cesto vložíme v uvedenom poradí do pekárničky a necháme vypracovať a nakysnúť cesto.Kto nemá pekárničku,tak tradičným spôsobom.Hotové nakysnuté cesto rozdelíme na polovičky.Každú polovičku rozvaľkáme na tenký štvorec alebo obdĺžník.Potrieme rozpusteným maslom,posypeme cez sítko kakaom a potom práškovým cukrom.Posypané cesto preložíme na polovice posypom dovnútra.Hornú stranu tiež potrieme maslom,posypeme kakaom a cukrom a znovu preložíme na polovice.Prejdeme válčekom.Vzniklý pás rozkrájame na pruhy.Každý z jednej strany nakrájame (nedokrojíme) na niekoľko úzkých pásikov a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.Pri ukladaní trošku prohneme.Na plechu necháme chvíľu kysnúť,potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do vyhriatej rúry na (170°C). Upečieme do zlata (asi 15 minút-podľa rúry).
Hotové môžeme pocukrovať.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.