Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Kakaový závin

5. 2. 2012
 3,5 dcl mlieka
 3/4 ks kvasnice
 1 PL cukor kryštálového cukru
 650g múka hladká
 5 PL oleja
 soľ
 3  vajcia
 250g cukor práškového cukru
 3 vanilkové cukre
 5 PL kakao
 1 Heru,alebo Palmarin
 
Do 1,5 dcl mierne zohriateho mlieka pridáme 1 PL kryštálového cukru a rozdrobíme kvasnice.Po povrchu poprášime troškou hladkej múky.Necháme vzísť na teplom mieste.Do veľkej misy navážime 650 g hladkej múky.Oddelíme žĺtka od bielkov,z bielkov pripravíme tuhý sneh.Do misy k múke pridáme 5 PL oleja,KL soli,2 dcl mlieka,vykysnutý kvások a sneh z bielkov.Vypracujeme cesto,poprášime hladkou múkou,dáme kysnúť na teplé miesto.Kým cesto kysne,pripravíme si plnku.Zmäknutý Palmarín alebo Heru,práškový cukor,vanilkový cukor a kakao vymiešame na hladkú hmotu.Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 rovnakých dielov.Z každého dielu vyvaľkáme obdĺžnik široký 15-20 cm,na dĺžku plechu.Natrieme 1/6 kakaovej plnky.Pripravené obdĺžniky zrolujeme.Dve takéto rolky navzájom prepletieme a uložíme na vymastený plech.Všetky 3 vrkoče potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme v rozohriatej trúbe.Pečieme v rúre 25 min na 180°C. 
 
 

p2051567.jpg

 

 
 
 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.