Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Karamelový cheesecake s bielou čokoládou

 175 g maslových keksov

85 g roztopeného masla
600 g krémového syra (Lučina, ricotta, Philadelphia, ...)
3 PL hladkej múky
2 ČL vanilkového extraktu
2 vajcia 
1 kyslá smotana
300 g bielej čokolády 
6 tvrdých karamelových bonbónov, nahrubo rozdrvených alebo 2-3 tyčinky Mars
1 karamelové Salko(alebo obyč uvarené 2hod.)
 
Rozmixované sušienky zmiešame s roztopeným maslom.Na dno formy o priemere 20 - 23 cm dáme kruh papiera na pečenie.Sušienky natlačte na dno formy a dobre popritláčajte prstami.Dajte piecť na 10 minút pri 180°C,potom vyberte formu von a nechajte ju ochladiť. Rúru ztlmte na 140 stupňov.Prešľahajte syr,múku a vanilkový extrakt.Pridajte vajcia a kyslú smotanu a opäť prešľahajte.Na záver pridajte trochu ochladenú rozpustenú čokoládu a opäť prešľahajte.Nakrájajte tyčinky Mars alebo rozdrvte bonbóny.Navrstvite ich na predpečené sušienky.Opatrne na ne nalejte syrový krém a dajte piecť na 50 minút.Hoci sa bude náplň v strede ešte stále pravdepodobne triasť,vyberte cheesecake z rúry a nechajte vychladiť.Potom ho presuňte do chladničky a nechajte ho tam minimálne 5 hodín.Tesne pred podávaním natrieme na vychladnutý cheesecake vychladnuté Salko.
U nás teda vychladnúť nestihol,nestihla som ani vyfotiť,druhýkrát uchránim snáď aspoň kúsok.
 
 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.