Choď na obsah Choď na menu
 


Orechový a makový závin

29. 3. 2011

Cesto:

250g polohrubej múky

250g hladkej múky

250g masla

50g cukru

1čl octu štipka soli

100ml mlieka

20g droždia

Orechová plnka:

200g mletých orechov

100g kryštálového cukru

75ml vody

2PL marhuľového džemu

hrozienka

Maková plnka:

200g maku

100g kryštálového cukru

75ml vody

citrónová kôra

 

Z mlieka,cukru a droždia urobíme kvások,ktorý s ostatnými surovinami zmiešame.Cesto rozdelíme na štyri časti,ktoré necháme vykysnúť(narastie len trošku,krásne sa dvihne až v rúre).Rozvaľkáme,naplníme,zrolujeme,potrieme rozšaľhaným vajcom a pečieme pri 190° do zlatohneda asi 35min. Príprava plnky: Vodu s cukrom rozvaríme prisypeme orechy,alebo mak-sparíme a do vychladnutej vmiešame džem.

Obrázok

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.