Choď na obsah Choď na menu
 


Ríbezľový kysnutý koláč

500g polohrubej múky

30g droždia
80g cukru
50g masla
2 žĺtky
soľ
3dl mlieka
400g ríbezlí
100g hrubej múky
100g masla
100g práškového cukru
Postup: Z trocha múky, z droždia, z časti cukru a z mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, pridáme vykysnutý kvások, zbytok cukru, rozpustené maslo, žĺtky, a soľ. Vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rovnomerne rozvrstvíme do vymasteného plechu a posypeme vrstvou ríbezlí. Hrubú múku zmiešame s posekaným maslom a práškovým cukrom. Pripravenou posýpkou posypeme koláč, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri miernej teplote 20 - 30 minút.
 
p5100190.jpg
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.