Choď na obsah Choď na menu
 


Škoricový venček

  250ml mlieka

 2 žĺtky
 50g rozpusteného masla
 1PL cukru
 1 lyžička soli
 600g hladkej múky
 40g kvasníc
Náplň:
10PL cukru
3 lyžičky škorice
100g  masla
 

Z uvedených surovín spracujeme cesto a necháme vykysnúť.Cukor zmiešame zo škoricou.Vykysnuté cesto rozdelíme na polovice,ktoré rozvaľkáme,potrieme maslom a posypeme zmesou cukru so škoricou a zrolujeme ako roládu.

Ostrým nožom rozkrojíme po dĺžke na polovice a zamotáme(viď foto).

Z pletenca vytvarujememe venček a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie.

Necháme ešte chvíľu kysnúť.Pečieme pri 180°C asi 20 minut.

 
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.