Choď na obsah Choď na menu
 


Švédsky tvarohový koláč

 Na suchú zmes potrebujeme:

2 a pol hrnčeka polohrubej múky
1 hrnček cukru krupica
1 prášok do pečiva
Tvarohová náplň:
3 balenia tvarohu (3 x 250 g)
3 vajcia
1 vanilkový cukor a 2 lyžíce práškového cukru
hrsť sušených brusníc (zlatých hrozienok)
rum na namočenie brusníc (nemusí byť)
maslo asi 200 gramov
 
Múku,cukor a prášok do pečiva zmiešame.Polovicu nasypeme na plech vyložený papierom.Na túto vrstvu nalejeme tvarohovú náplň,ktorú sme pripravili zmiešaním tvarohu,vajec,cukru a brusníc.Náplň rozotrieme a zasypeme druhou polovicou suchej zmesi.Na povrch takto pripraveného koláča pokladieme plátky masla a vložíme do rúry.Teplotu nastavíme na 180°C a pečieme asi 40 minút.Možno menej,to záleží od rúry.Ak je vrch koláča zlatohnedý,je hotový.





 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.