Choď na obsah Choď na menu
 


Briošky a sladké rožky.

450 g hladkej múky
100 g polohrubej múky
150 g cukru
50 g masla
20 g droždia
250 ml mlieka
1 vajce
1 lyžica medu
2 lyžice oleja
3 lyžice jogurtu
4 g soli
 
 
Do pekárničky pridáme postupne všetky suroviny od tekutých po tuhé.Alebo klasicky ručne stručne.Spracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.Cesto po vykysnutí je mäkké, ale vláčne. Rozdeľte ho na dve polovice.Z jednej polovice urobte valec, rozdeľte na 8 častí,z každej urobte šúľok a zaviažte uzol.Druhú polovicu cesta rozvaľkajte a narežte na 8 častí. Naplňte nutellou, alebo hustou marmeládou.Vytvarujte rožok v tvare croissantu.Potrite rozšľahaným vajíčkom a nechajte na plechu podkysnúť pol hodiny.Pečte vo vopred predohriatej rúre na 180 stupňov, kým nebudú krásne zlatisté.
 
pa170517.jpg
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.