Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Cesnakové chlebové placky

22. 6. 2014

 400g hladkej múky

1 lyžičku soli
1 lyžičku kryštálového cukru
1 a 1/4 lyžičky sušeného droždia
2 lyžice olivového oleja
200ml teplej vody
Na potretie:
80g masla
4-6 strúčikov cesnaku
čerstva bazalka;môže byť aj sušená,aj rozmarín,tymián)
mleté čierne korenie
 
 
 
Do misky preosejeme múku,do nej zamiešame,soľ,cukor a sušené droždie.Do teplej vody dáme olivový olej a vlejeme do múky.Miesime asi 5 minút v rukách.Bochník troska pomúčime a pod vlhkou utierkou na teplom mieste,necháme cesto 1 hodinu kysnúť.Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 polovice.Každú vyvaľkáme na placku oválneho tvaru,hrubu asi 2cm.Placku dáme na olejom vymastený plech a pozdĺžne narežeme nožom paličky.Nerežte ich až po okraj,sú to len vnútorné zárezy.Cesto necháme na plechu kysnúť ďalších 30 minút.Rúru si predohrejeme na 220st. a chlebové placky pečieme 10-15 minut dohneda.Kým sa pečú,ošúpeme si cesnak.V hrnčeku si rozpustíme maslo,pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a orestujeme ho.Potom pridame nasekanú bazalku a mleté čierne korenie,odložíme z ohňa a potrieme upečené chlebové placky.


 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.