Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Kaiserky

9. 3. 2012

250 ml mlieka

1 kocka kvasníc(droždia)
2 lyžičky soli
1 lyžička cukru
150 ml oleja
3vajcia
550g hladkej múky
Na potretie a posypanie:
1 vajce,sézam,mak,hrubozrnná soľ..čo máte radi
 
Vypracujeme cesto ručne,alebo v pekárni,necháme vykysnúť.Z cesta urobíme bochníčky,dáme na vymastený plech,alebo papier na pečenie.Tupou stranou noža ich trikrát premáčkneme až dole.Necháme ešte chvíľu pokysnúť.Potrieme vajíčkom a posypeme.Pečieme pri 180°asi 20 minút.Cesto je dosť neutrálne,nie je ani slané,ani sladké,takže sa dajú jesť so salámou,ale aj s džemom.Ak by ste chceli slanú variantu,tak stačí prisoliť cesto.
p3070052.jpg
 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

skúsili sme :-)

(Vlastina, 31. 3. 2012 20:03)

kaiserky boli výborné...
robila som ich s hladkej špeciálky
musím skúsiť chlebovú múku, zaujíma ma aké budú z nej...

Re: skúsili sme :-)

(Inka, 31. 3. 2012 20:30)

To som rada,že chutili.Sú dobré aj z celozrnnej múky :-)