Choď na obsah Choď na menu
 


Lúpačky

 200 ml vlažnej vody

10 lyžíc oleja
1 žĺtok
1 lyžica citrónovej šťavy
1,5 lyžice sušeného droždia
1 lyžica sušeného mlieka
5 lyžíc cukru
1 lyžica medu
1 vanilkový cukor
450 g hladkej múky
štipka soli
 
bielok na potretie
mak na posypanie
 
V tom poradí,ako som napísala v surovinách dajte všetko do pekárničky spracovať a vykysnúť.Ak ju nemáte, urobte klasicky cesto,ako na buchty,len ho dlhšie vymieste,aby hádzalo bubliny.Cesto po vykysnutí rozdeľte na 12 malých bochníčkov.Každú guľku oválne rozvaľkajte, ale nie do konca.Vyšúľajte rožok. Ten potom celý ešte vyšúľajte celkom na tenko, lebo ešte dosť podkysne. Aby neboli lupačky tučné ako papuče, ale mali pekný tvar.Rožky zahnite a dajte na plechy s papierom kysnúť na necelú hodinu, ale zakryté útierkou, aby neoschli. Po vykysnutí ich potrite bielkom, čo vám ostalo z vajca, jemne posypte makom a dajte piecť na 180 stupňov 15-20 minút.

Zdroj:Tánička-Čistinka
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.