Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Pľundrované pečivo

 1 kg hladkej múky

1/2 litra vlažnej vody
1/2 deci oleja
2 lyžice sušeného droždia
2 lyžice sušeného mlieka
1 lyžica soli
1 lyžica cukru
1 lyžica sódy bikarbóny
1 vajce
 
200 g mäkkého masla
 
 
Najjednoduchšie je,keď použijete na miesenie pekárničku,do ktorej dáte všetky suroviny okrem masla spracovať. Začnete tekutými a skončíte sypkými surovinami.Ak nemáte pekárničku,spracujte kysnuté cesto ako na buchty.Keď je cesto hotové,nechajte ho asi desať minút oddýchnuť a hneď s ním začnite pracovať ďalej.Rozdeľte ho na 8 bochníčkov,každý vyvaľkajte,koľko sa dá a odložte ich bokom.Potom vezmite jeden,natrite ho mäkkým maslom a položte naň druhý.Takto navrstvite všetky pláty potreté maslom,len vrchný nenatrite.Túto "tortičku" zakryte útierkou a nechajte necelú pol hodinu podkysnúť.Vykysnuté cesto rozdeľte na dve polovice.Jednu odložte v mikroténovom sáčku do chladničky.S druhou polovicou môžete hneď pracovať.Rozvaľkajte cez celú dosku obdĺžnik,natrite ho jemne domácim lekvárom.Posypte škoricou a vanilkovým cukrom,zviňte ako roládu.Tú nakrájajte asi na trojcentimetrové kolieska,ktoré poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ich vykysnúť asi pol hodiny.Potrite ich vajcom,vložte do rúry predohriatej na 220 stupňov a pečte do ružova.Upečené slimáčiky ešte teplé potrite javorovým sirupom(som práve nemala,tak som použila med).Ten im dodá perfektnú chuť a krásny lesk.Ak máte ešte chuť piecť,vytiahnite z chladničky cesto a pustite sa do práce.Ak nie, kľudne cesto nechajte do druhého dňa v chladničke a upečte si ráno čerstvé pečivo.Cesto som rozvaľkala na veľký kruh a rádielkom rozdelila na 16 dielov.Každý som zvinula do tvaru rožka,dala na plech s papierom a nechala asi hodinu dokysnúť. Potom som ich potrela vajcom, polovicu posypala sézamom, druhú nechala holú a šupla upiecť tak, ako slimáčiky.Nemusíte robiť rožky,môžte z celého cesta slimáky,alebo len rožky.
 

Sladke slimaky Sezamove rozky

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.