Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Karamelová roláda

5. 1. 2012

Cesto:

4 vajcia

120 g práškového cukru

120 g polohrubej múky

Krém:

150 g práškového cukru

2 lyžice vody

100 ml mlieka

10 g hladkej múky

1 žĺtok

200 g masla

1/2 balíčka vanilínového cukru

A čokoláda na poliatie

Cesto:

Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh,do ktorého zapracujeme preosiaty práškový cukor a žĺtky.Šľaháme,až vznikne pevná pena. Do pripravenej peny opatrne zamiešame preosiatu múku.Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.Upečené cesto ešte za tepla vyklopíme z plechu na čistú utierku,odstránime papier a zavinieme.

Karamelový krém:

Do rajničky nasypeme 80 g práškového cukru a vareškou ho na ohni miešame dovtedy,kým sa cukor nerozpustí a nezafarbí dozlatista.Odstavíme z ohňa,zalejeme 2 lyžicami vody,vrátime späť na oheň a rozvaríme. V mlieku dobre rozmiešame hladkú múku a žĺtok.Zmes vlejeme k rozpustenému cukru a uvaríme hustú kašu,ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s vanilínovým cukrom a 70 g práškového cukru. Do maslového základu primiešame vychladnutú karamelovú kašu. Krém dobre vymiešame.

Vychladnuté cesto rozvinieme,natrieme karamelovým krémom a opatrne opäť zvinieme. Roládu polejeme čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť.



 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.