Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Čokoládová cukríková hmota

7. 10. 2011

150g práškového cukru
200g čokolády
1 balenie - 180 g marsmalow cukríkov
1čl margarínu alebo masla
3 čl smotany /33%/
1 čl likéru /brandy, amareto alebo aróma/

V hrnci nad parou si roztopíme čokoládu, keď sa roztopí pridáme cukríky a tiež ich necháme rozpustiť - ide to v pohode.Cukor preosejeme a postupne pridávame do čokoládovej hmoty. Potom na doske dobre premiesime a môžeme hneď poťahovať - samozrejme, hmota musí byť vychladnutá.Dobre sa s ňou robí, netrhá sa, nemrví, nečaká sa na ňu... chuťovo je podobná čokoládovej plastelíne.

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.