Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Čokoládová torta

8. 8. 2011

Cesto:
6 vajec 250g cukru
1dcl oleja
1dcl vody
100g čokoláda na varenie
250g hladkej múky
1 prášok do pečiva
Plnka:
1L mlieka
3 čokoládové pudingy
150g cukru
200g čokolády
200g masla
Poleva:
250ml šľahačky
250g čokolády

Uvaríme si puding:mliečko+cukor+pudingy a necháme vychladnúť. Žĺtka vyšľaháme s cukrom asi 5 min. Potom pridáme rozpustenú čokoládu-100g a šľaháme.Pridáme olej+vodu a šľaháme.Múku+prášok do pečiva a šľaháme.Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielka.Vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy-moja má priemer 28cm. Pečieme na 180st asi 45-50min.Hotový upečený korpus necháme vychladnúť.Korpus cez stred rozrežeme.A ideme na krém. Vychladnutý puding si mixérom prešľaháme.Vyšľaháme maslo-ktoré má izbovú teplotu.Pridáme rozpustenú a vychladnutú čokoládu.Vznikne nám krásne čokoládové maslo,postupne pridávame puding.Môžeme začať plniť tortu. Na spodný plát si dáme polovicu plnky.Na to položíme druhý plát a jemne pritisneme. Plnkou ponatierame aj okraje.Zvyšnú plnku dáme na vrch a vyrovnáme.Hotovú dáme chladiť-najlepšie cez noc.Šľahačku a čokoládu dame uvriť(nie moc),vychladíme a šľaháme.Ak nevydržíme do druhého dňa so šľahaním pridáme stužovač.

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Hodnotenie

(Ludo, 20. 2. 2012 20:45)

Uplne super torta. A po tomto sa mozem snazit schudnut kolko chcem a stale nic ...