Choď na obsah Choď na menu
 


Karamel z bielej čokolády

3. 2. 2012

250-300g bielej čokolády-najlepšia je milka

100ml smotany na šlahanie 

štipka soli

 

Čokoládu nasekáme na kúsky a dáme na plech s papierom na pečenie,vložíme do rúry vyhriatej na 120°C na 10minút povoliť.Hneď ako povolí,jurozotriem na plech-nebojte sa drolivej konzistencie a dáme naspäť do rúry.Pečieme do zlatohneda asi 10-15minút.V hrnci zohrejeme smotanu-nevaríme,v nej rozmiešame čokoládu pokým sa nerozpustí,pridáme štipku soli.Nalejeme do pohárov a necháme v chladničke pár hodín stuhnúť.Môžeme ho pridávať do krémov,alebo na toast alebo na mlsanie.Vydrží pár mesiacov-teda taká je jeho trvanlivosť,ale doma nevydrží,lebo sa zje.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.