Choď na obsah Choď na menu
 


Modelovacia čokoláda

30g cukru

30g(ml) vody

100g glukózového sirupu,alebo kukuričného

300g tmavej čokolády

 

Cukor s vodou chvíľu povaríme,odstavíme a pridáme glukózový sirup.Necháme vychladnúť na 40°C.Pridáme rozpustenú čokoládu-môžme opatrne v mikrovlnke-po pár sekundách premiešavať aj keď bude ešte tuhá,alebo vodnom kúpeli.Spolu zmiešame.Miešame kým sa nám nespojí.Vylejeme na potravinársku fóliu a necháme odpočinúť asi 30 minút.Potom ešte prpracujeme a tvarujeme ružičky a pod..Skladuje sa pri izbovej teplote v mikroténovom sáčku.Ak Vám stuhne,tak prepracovaním zmäkne Alebo môžte dať na chvíločku do mikrovlnky.

Pridávam na bielu:

500g bielej čokolády

30g vody

30g cukru

100g glukózového sirupu

robí sa tak isto,ako tmavá.Ak sa Vám pri zmiešavaní oddelí tuk do misky,tak ho vylejte.

Toto je môj prvý pokus o ružičku z čokohmoty:

p2260021.jpg

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.