Choď na obsah Choď na menu
 


Bravčové karé plnené slivkou so slivkovou omáčkou.

23. 2. 2013

 bravčové karé

sušené slivky

slivkové "povidla"

soľ

korenie

škorica

klinčeky

troška rumu

maslo

hladká múka

 

Karé umyjeme,očistíme,osušíme.Do stredu urobíme dierku,do ktorej vložíme slivky.Zvonku ho osolíme,okoreníme.Na panvicu dáme troška masla a olej,necháme rozohraiť a na horúcom karé v celku prudko opečieme zo všetkých strán.Vyberieme a sáme piecť do rúry(ja som piekla v sáčku).Dĺžka pečenia závisí od veľkosti mäsa.Kým sa pečie mäso,urobíme omáčku.Do výpeku z mäsa dáme troška hladkej múky-urobíme zásmašku.Pridáme do nej slivkový džem,pár sušených sliviek,klinčeky,mletú škoricu.Necháme kým sa nám to spojí a pridáme rum,na 100g džemu 1 polievkovú lyžicu.Ak to máte husté,pridajte troška vody.Prevaríme,vytiahneme klinčeky a papáme.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.