Choď na obsah Choď na menu
 


Černohorský rezeň

Suroviny:
6 plátkov bravčového stehna,karé,krkovičky,kuracie prsia alebo údená krkovička
2 surové zemiaky
soľ
cesnak
majoránka
čierne korenie
2 vajcia
mlieko - cca 100 ml
hladká múka - podľa potreby
olej na smaženie
Postup
Mäso na tenko naklepeme,osolíme a obalíme múkou - tesne pred smažením - namáčame v cestíčku. Pomaly smažíme v oleji z oboch strán, aby sa všetko prepieklo.
(Ak by sa mäso tesne pred smažením neobalilo v múke, hrozí, že počas smaženia sa "vyzlečie" z cestíčka.)
Cestíčko:
Zemiaky na jemno nastrúhame,osolíme,pridáme pretlačený cesnak,soľ,majoránku,korenie,vajíčka.Miešame a postupne pridávame múku a mlieko,aby sme získali cestíčko hustoty asi ako na lievance.
Ak cestíčko ostane,môžeme upiecť placičky.
Pri podávaní posypeme postrúhaným syrom.
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.