Choď na obsah Choď na menu
 


Chilli con carne (čili s mäsom)

 1 veľkú cibuľu

2 strúčiky cesnaku
1 červenú papriku
1 PL mletej červenej papriky
1 PL drvenej rasce
500 g mletého mäsa-hovädzie predné
200 ml hovädzieho bujónu
1/2 ČL sušeného majoránu alebo oregana
400g sterilizovaných paradajok
1 ČL mletého čili alebo čerstvú čili papričku
1 PL hnedého cukru
400g sterilizovaných červených fazúľ
soľ 
mleté čierne korenie
olej
kukurica(nemusí byť)
 
 
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji.Po 5 minútach k cibuli pridáme najemno nasekaný cesnak a na kocky nakrájanú červenú papriku,mletú papriku a rascu.Znížime teplotu a na strednom ohni smažíme za stáleho miešania ďalších päť minút.Do pripraveného základu dáme mleté mäso.Miešame, aby sa rovnomerne opieklo.Mäso by sa malo opekať,nie dusiť.K opečenému mäsu prilejeme bujón a sterilizované paradajky.Prisypeme majorán,cukor,soľ a čierne korenie.Dôkladne premiešame.Mäso podusíme s omáčkou.Pridáme mleté čili alebo čili papriku,privedieme do varu a pod pokrievkou za občasného miešania varíme 30 minút na miernom ohni.Správne podusené chilli con carne musí byť husté a šťavnaté.Fazule z konzervy scedíme,pridáme ich do hrnca,zamiešame a privedieme do varu.Na miernom ohni necháme bublať 5 až 10 minút.Podľa potreby dosolíme a dokoreníme.
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.