Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Karlovarský "knedlík"

 800g bieleho pečiva

5 vajec
500ml mlieka 
300g hrubej múky 
petržlenová vňať 
soľ
muškátový kvet,alebo oriešok
 
Je to dosť veľké množstvo,zväčša robím polovičnú dávku.
 
Pečivo nakrájame na kocky a necháme preschnúť,potomich navlhčíme troškou mlieka,vajcia rozdelíme,do žĺtkov pridáme mlieko,štipku muškátového kvetu,soľ,múku a vytvoríme hladké cestíčko.Do nakrájaných kociek pridáme nasekanú vňať,cestíčko a všetko premíešame.Na koniec opatrne vmiešame sneh.Takto pripravené cesto tvarujeme pomocou potravinárskej fólie do tvaru knedle.Fóliu na niekoľkých miestach prepichneme opatrně vidličkou.Vložíme do vriacej vody a varíme zhruba 18-20 min.
 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.