Choď na obsah Choď na menu
 


Paprikáš

11. 4. 2014

bravčové(plecko,alebo chudší bôčik) alebo kuracie(krídla,alebo stehná aj s kožou-po udusení odkožíte)

cibuľa

červená mletá paprika

mlieko

kyslá smotana

hladká múka

soľ

mleté čierne korenie

 

Nakrájanú cibuľu orestujem na oleji,pridám mäso a opekám,kým sa zatiahne,potom pridám soľ,korenie a papriku,premiešam a podlejem trochou vody.Dusím,kým mäso nezmäkne.Keď robím kurací,tak v tomto momente vytiahnem mäso,dám dole kožu,a vytiahnem kosti.Potom pridám mlieko,počkám kým zovrie a prilejem múku rozmiešanú s troškou mlieka.Povarím asi 5 minút.Nakoniec pridám kyslú smotanu.Podávam s haluškami,alebo kolienkami.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.