Choď na obsah Choď na menu
 


Pastiersky koláč

 800g mletého hovädzieho mäsa (jahňaciny, baraniny)

1 petržlen
2 mrkvy
1 cibuľa,
1 strúčik cesnaku
 tymián
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
2 paradajky(alebo jednu plechovku paradajok)
1 malá plechovka hrášku (1/2 šálky mrazeného alebo čerstvého)
olej
soľ
1kg zemiakov
mlieko
150g tvrdého syra,
maslo
 
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky.Paradajky sparíme,olúpeme a nakrájame na drobné kocky.Mrkvu,petržlen očistíme a nakrájame na kocky.Na oleji speníme cibuľu a cesnak,pridáme mäso a miešame,kým sa nezatiahne.Posypeme mletou paprikou,opražíme.Pridáme mrkvu a paradajky.Osolíme a zakryté dusíme vo vlastnej šťave. Neskôr pridáme hrášok, bylinky, korenie a dodusíme.Zemiaky očistíme,nakrájame a uvaríme obvyklým spôsobom domäkka.Vodu zlejeme,pridáme horúce mlieko podľa potreby a kúsok masla.Vymiešame hladkú kašu.Do zapekacej misy navrstvíme mäso, urovnáme.Na to rovnomerne rozotrieme zemiakovú kašu.Po povrchu prejdeme vidličkou. Posypeme nastrúhaným syrom(tak to bolo v pôvodnom recepte,ja syr vmiešam do kaše) a zapekáme asi 30 minút.Je to tradičné jedlo anglických pastierov, existuje naň viacero receptov, tradične sa robí najmä z jahňacieho a baranieho mäsa.



 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.