Choď na obsah Choď na menu
 


Varená knedľa

4. 7. 2011

300-400ml vlažného mlieka

1/3 droždia

2čl soli

1/2čl cukru

500g polohrubej múky

 

Kto má pekárničku,tak hodí všetko tam,kto nie, tak vymiesi cesto ručne-stručne.Musí byť hladké a nelepivé.Necháme ho 1 hodinu kysnúť v teple.Keď je vykysnuté ,rozdelíme ho na dve časti a na pomučenej podložke vytvarujeme knedle.Prikryjeme čistou utierkou a necháme ešte 20 minút oddýchnuť. Do veľkého hrnca si dáme asi tak polovicu vody a necháme zovrieť.Do vriacej vody opatrne vložíme jednu knedľu,zakryjeme a stopujeme 20 minút.Do vtedy neotvárame.Knedľu rýchlo vyberieme a popicháme špajdlou,potrieme maslom(olejom) aby sa nám neurobila kôrka.Tak isto urobíme aj druhú knedľu.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.