Choď na obsah Choď na menu
 


Mazanec

 200ml mlieka

120g krupicového cukru
30g kvasníc
500g polohrubej múky
štipka soli
3 žĺtky
1 balíček vanilkového cukru
50g hrozienok
100g mandlí(lupienky)
120 masla
vajce na potretie
 
 
Z trošky vlažného mlieka,lyžičky cukru a kvasníc pripravíme kvások,necháme ho podkysnúť.Múku preosejeme so soľou,pridáme kvások,žĺtky,zvyšný cukor a mlieko,vanilkový cukor,umyté hrozienka a polku mandlí.Nakoniec pridáme rozpustené vlažné maslo.Vypracujeme cesto,ktoré necháme na teplom mieste hodinu kysnúť.Po vykysnutí cesto prepracujeme a vytvoríme bochník.Položíme ho na vymazaný plech (alebo vyložený papierom na pečenie) a necháme ďalších 30 minút kysnúť.Mazanec potrieme rozšľahaným vajcom,posypeme mandlami a nakrojíme do kríža.Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C,po štvrť hodine znížime teplotu na 160° a pečieme cca pol hodinu.V priebehu pečenia zakryjeme mazanec alobalom aby příliš neztmavol.
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.