Choď na obsah Choď na menu
 


Jadranská kocka.

 Cesto:

4 vajcia
200g práškového cukru
200g hladkej muky
1 prášok do pečiva
2-3PL kakaa
0,8dcl oleja
250ml vlažnej vody
Krém:
1/2l mlieka
2 zlaté klasy
180g cukru
1maslo(250g)
lieskové oriešky
šľahačka
 
Cukor rozdelíme na polovice.S jednou polovicou vyšľaháme žĺtka a s druhou bielka.Zmiešame,pridáme múku, prášok do pečiva,vodu,olej a kakao.Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech(alebo použijeme papier na pečenie).
Krém: V mlieku uvaríme zlaté klasy s cukrom na husty puding.Ešte do horúcého pridáme pomleté oriešky.Po vychladnutí vmiešame maslo.Krém natierame na studený plát.Na krém natrieme šľahačku a nakoniec posypene strúhanou čokoládou.
 
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.