Choď na obsah Choď na menu
 


Mokrý čokoládový koláč 2

28. 4. 2011

225 g sušienok (napr.Klub)
60 g masla 60 g nastrúhanej čokolády
Na náplň
180 g tmavej čokolády
180 g masla
4 veľké vajcia
180 g krupicového cukru
180 ml smotany na šľahanie

Postup Sušienky na korpus rozdrte v sáčku pomocou válčeka, alebo rozmixujte. Nastruhanú čokoládu rozohrejte v kastrólku s maslom, vsypete sušienky a spojte.Presuňte do tortovej formy,uhlaďte obrátenou lyžícou na dno formy. Dajte aspoň na pol hodiny vychladiť. Trúbu predhrejte na 180 C. Na náplň rozohrejte čokoládu s maslom a nechajte vychladnúť.Vajcia vyšľahejte do peny s cukrom,zašľahajte smotanu a vychladnutú čokoládu. Vylejte na vychladený sušienkový základ, vložte do trúby a pečte asi 45 minut. Pre zavŕšenie zážitku možete ešte podávat s čokoládovým krémom (ja som použila biely jogurt, smotana tiež nemusí byť zlá...).

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.