Choď na obsah Choď na menu
 


Punčové rezy

 3 x piškótový korpus zo 4 vajec:

4 vajcia
6 lyžíc vody
200g práškového cukru
200g polohrubej múky
1/2  prášku do pečiva (6g)
1 veľký pohár (700ml) redšieho džemu -  jahodový, malinový, ríbezľový, môže byť aj marhuľový
punčový sirup:
500ml malinový (alebo iný červený) sirup
100ml voda
100ml rum
punčová aróma
šťava z 1 citróna
cukor  podľa chuti
250g práškového cukru
1 lyžica vriacej vody
1 - 2 lyžice citronovej šťavy
štipka červeného farbiva
 
Žĺtky vyšlahám s cukrom, postupne pridávam vodu po lyžiciach, zašlahám múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka už len ručne! tuhý sneh z bielkov. Pečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 15 - 20 min. na 180°. (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou) Takto si upečiem 3 piškótové korpusy. Spodný korpus natriem hrubšou vrstvou džemu. Stredný korpus rozkrájam na 5 - 6cm pásy. Punčový sirup si nalejem na hlboký plech, jeden pás cesta krátko namočím do sirupu a položím na spodný korpus. Vedľa neho položím suchý nenamočený pás a vedľa znovu namočený v sirupe. Takto poskladám celý stredný plát. Zvyšným sirupom rovnomerne polejem len namočené pásy. Tie suché sa napijú sirupu od tých namočených a malo by vzniknúť mramorovanie.  Natriem zvyšným džemom a dám tretí piškotový korpus. Navrch položím prázdny plech, zaťažím a nechám cez noc v chladničke. Na druhý deň natriem polevu.
Sirup: Do vriacej vody dám cukor, nechám krátko prevrieť, aby sa cukor rozpustil, odstavím a pridám sirup, rum, arómu, citronovú šťavu a nechám trochu povychladnúť. Ochutnám a dosladím.
Poleva: Preosiaty cukor vymiešam s vodou a citrónovou šťavou a dofarbím farbou(ale môžete nechať aj bielu.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.