Choď na obsah Choď na menu
 


Schizofrenik

KORPUS:
100g orieškov mix
100g polohrubej múky
160g kryštálový cukor
125g klasické zmäknuté maslo

KRÉM:
250g mascarpone + 40g vanilkový cukor
250ml smotany na šľahanie + 40 g vanilkový cukor

VRCH:
100g orieškov mix (dokopy aj s korpusom teda 200g)
1 Pikao (zahustené kakaové mlieko v tube)
1 jesenka (alebo piknik - zahustené sladené mlieko v tube)

Postup:
KORPUS:
Orechy postrúhať,pridať ostatné ingrediencie,vypracovať cesto,natlačiť na spodok formy a šup do rúry na 15 minút (180 stupňov) - necháme úplne vychladnúť.

KRÉM:
Mascarpone vymiešame s cukrom.Smotanu vyšľaháme aj s cukrom do šľahačky.Opatrne zmiešame s mascarpone a navrstvíme na vychladnutý korpus.

VRCH:
Oriešky na sucho opražíme.Ak sme mali v orechovom mixe aj lieskovce, tak ich po opražení povyberáme,pošúchame v rukách(zbavíme sa šupiek) a až vychladnuté oriešky rozložíme na vrch.Pred podávaním odkrojený koláčik prelejeme CIK-CAK spôsobom najprv JESENKOU, potom PIKAOM. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.