Choď na obsah Choď na menu
 


Venčeky z odpaľovaného cesta

26. 11. 2011

Cesto:
250ml vody
15dkg Hery
17 dkg hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
4-5 vajec
Plnka:
12 dkg kryštálového cukru
15 dkg masla
3 vanilkové cukry
2 Zlaté klasy
4 PL rumu
500 ml mlieka
Poleva:
3PL horúceho mlieka
1PL rumu
15dkg práškového cukru

Heru s vodou privedieme k varu,vmiešame naraz všetku múku a ešte tri minúty varíme(odpaľujeme) za stáleho miešania.Hmotu vyklopíme do misky a necháme vychladnúť.Do vychladnutého zašľaháme vajcia a prášok do pečiva.Sáčkom na ozdobovanie tôrt striekame koliečka na plech s papierom na pečenie.Troška pokropíme vodou.Dáme do vyhriatej trúby.Tak na 170°C.Prvých 15min.neotvárame.Upečené venčeky necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém. Maslo necháme zmäknúť.Mlieko,puding a oba cukry zvaríme v hladký puding a za stáleho miešania ho necháme vychladnúť. Do zmäknutého masla po častiach zašľaháme puding. Podľa chuti môžeme pridať rum.Vychladnuté venčeky rozkrojíme a plníme krémom.Pripravíme si polevu.Cukor, rum a horúce mlieko trieme 10 minút v miske.Polevou potom venčeky prelievame,necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

 

Obrázok

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.